DÅLIG DYGNSRYTM IGEN.

Jaha! Vaknade 14:00 idag, fortfarande lite sjuk. Kunde inte somna igår, fastnade framför en massa dokumentärer och kunde inte bli trött. Fantastiskt att solen lyser som om det vore sommar, den riktigt fyller hela lägenheten och jag pignade till på bara ett par sekunder :)
Idag ska jag försöka få klart detaljerna på senaste hemsideuppdraget, ska bli skönt att ha det klart. Sen blitr det tvättstuga! Ikväll ska jag ta en kvällspromenad, ta en lång dusch, dricka en stor kopp te, nergrävd i soffan framför tv:n och sen somna i nybäddad säng.


2% som blev vår framgång, samma 2% är på väg att bli vår undergång.

Visste du, att du inte alls är samma människa som du var för sju år sedan!? Det är faktiskt helt omöjligt att du är det. Tydligen så bryter kroppen ner och byter ut alla kroppens celler under en period av sju år. De nya cellerna kopierar de gamla, med eller utan "buggar" och allt som oftast blir det fler med "buggar" än utan, resultatet av "buggandet" blir att vi rent fysiskt blir och ser äldre ut.


På samma sätt som vi  förändras fysiskt, förändras även våra vänskapskretsar. Jag har hört någonstans att vänskapskretsar "byts ut" var sjunde år de också. Nu känns inte det alls så omöjligt att ta till sig, visst har jag fortfarande vänner jag känt sedan barnsben, men i det stora hela så stämmer det nog rätt bra med en grov omstrukturering i vänskapskretsen si sådär vart sjunde år.


Man är under ständig utveckling och får alltså en helt ny kropp vart sjunde år. Eftersom cellerna i våra kroppar härstammar från våra föräldrar i grund och botten, och att cellerna kopierar sig  själva under den här processen så har vi självklart en hel del gemensamt med vår mor och fars arvsmassa. Samma sak gäller dina föräldrar och deras föräldrar o.s.v, heeeela vägen tillbaka till den tid då det enda vi la fokus på, var att ordna föda och avla barn, precis som vilka primater i flock som helst.


I dagens samhälle har vikten av att komma hem med brödfödan och "flockstrukturen" självklart tagit helt andra former än våra förfäders, utvecklingen går ju framåt(om man nu kan kalla det för framåt).

För mig känns det som att vi helt har tappat greppet om att vi härstammar från och faktiskt fortfarande är en del av djurriket. Att allt som sker runt omkring oss i själva verket inte alls behöver vara så komplicerat som vi vill tro att det är. En människa och en chimpans har till 98% samma arvsmassa, en slående siffra. Det är alltså så lite som 2 ynka procent som skiljer oss åt.


Så! Vi är alltså 98% chimpans! Men så var det ju dom där 2%, med dom så har vi någonting överlägset. Våra 2% består av ett högre intellekt (lite mer utvecklad hjärna) och en lite mer utvecklad luftrupe, där   struphuvudet sitter lägre hos oss, än hos en chimpans, en pytteliten detalj som gör att vi kan styra en hel massa mer olika läten än vad en chimpans kan göra, på så vis utvecklade vi språket. Med dom förutsättningarna kunde vi i rasande fart kommunicera fram det som behövdes för att överleva. Vi lärde oss  det viktigaste sakerna på rekordtid och på så vis fick vi mer tid över att utvecklas ytterligare, våra tillvägagångssätt blev effektivare och det vi  idag kallar mänskligheten rusade ifrån primaterna i 190. En chimpans hade då och har fortfarande, än idag, endast sju år på sig att lära sig allt de måste för att överleva och sedan föra kunskapen vidare. Efter dom sju åren har en chimpans extremt svårt för att lära sig eller ta till sig nya saker.


Men vi ska komma ihåg att vi alla fortfarande är 98% chimpans. Inte så underligt att vi har ett djurs beteende och instinkter i vissa aspekter!? Borde inte dessa faktorer göra oss påminda, mer medveten och uppmärksamma på vad vi faktiskt är? Är vi så "smarta" och "betydelsefulla" som vi tror?


Alla människors 2%, så viktiga för vår framgång, men hur har vi förvaltat dom? Rannsakar vi oss själva, ser vi oss omkring och titta vi på hur världen vi har skapat ser ut idag, så hittar vi svaren.

Vi måste lära oss att respektera dessa 2% och tänk på att vi har dom, innan vi säger eller inte säger, gör eller inte gör någonting vi i slutändan kommer till att ångra. Men framför allt får vi inte glömma de övriga 98%. Vi får aldrig glömma att vi bara tillhör den här planeten, vi äger den inte.


Peace and love!



FORTFARANDE SJUK .

HAHAHAHA!!! Jag har nu sett alla delar av Big Brother, måste bara säja hur jävla kul det är att titta på denna skara underbara personligheter. De som ligger bakom produktionen har verkligen träffat helt rätt, de har lyckats med precis allt. Jag har suttit och asgarvat hela förmiddagen, jag bara älskar en del personer i den där lådan. Har man lite insikt och är i alla fall en liten gnutta människokännare så inser man rätt snart hur bra programmet är. Alla tycks hata den här Hanna ("blogg-bruden"), men henne kan jag bara inte ogilla, hon är ju bara trasig. Jag tycker mer synd om henne faktiskt. Men en person som jag verkligen ogillar är den där idioten Marcel! Han som själv tycker att han är snygg, tycker ner tjejerna, idotförklarar alla och försöker framstå som helyllekillen. Och samtidigt som han ska vara så himla "vuxen" och korrekt, är han så jävla omogen att han springer och gömmer lökar under madrassen till en av de tjejerna med sämst självförtroende på planeten. Han beter sig som ett jävla as! Varje diskution han är med i vrider han och vänder till sin "fördel", han trycker ner och sen tröstar, precis som vilken psykopat som hälst. Sen har vi den där Jessica.. Jag hatar personer som henne, jag vet, hata är ett starkt ord, men i det här fallet stämmer det. Jag hade inte klarat fem minuter med henne i närheten. Tjejen är ett så fatalt misslyckande till personlighet att jag till och med kom på mig själv sitta och höja rösten till tv:n. Jag vet, helt sjukt, men jag satt faktiskt och halvskrek:


-"kan ingen jävel bara be henne hålla käften och gå vidare med programmet".


Haha! Precis så fascinerande och fängslande är programmet i år. Jag kommer följa det här med spänning och jag skiter fullkomligt i vem som vinner. Där emot är jag är nyfiken på att se vem tittarna väljer som vinnare, en ganska bra barometer om hur vi som tittare tycker och tänker. Med andra ord, så kan jag faktiskt tyckas hitta en gnutta allvar även i en "skitproduktion" som Big brother, bara man skrapar lite på ytan och ser på det mer än bara ur underhållningssyfte. well well...


Kribbe Börlin från "skaburbian collective" spelar live på restaurangen ikväll, ville faktiskt ta en bira och lyssna på han.. Men så blev Henke sjuk och jag var tvungen att hoppa in och jobba, trist.


Ha de ja!!!



HELT TRASIG !

Det blev inte många timmars sömn inatt. Jag har legat och hostat som en dåre hela natten, "vaknade" kl 06:30 och kunde inte somna om. Halsen är totalpaj och näsan slutar inte rinna! Lyckades i alla fall få ordning på hemsidorna igår, tack och lov, så nu ska jag bara ligga och kurera mig i sängen med serier och te. Det blev en lugn kväll igår, synd bara att jag var på lite dåligt humör.. Men det beror kanske på att jag är sjuk och har ätit dåligt de senaste dagarna. Ja! Jag har misslyckats totalt med dieten och jag har slarvat med motionen. Men nu jävlar ska jag ta tag i det igen!! Jag måste bli snygg till sommaren :)
Over and out.


INTE EN MINUS.

Så härligt, inte minusgrader idag. Sitter och jobbar med två hemsidor, snart klar, grymt skönt! Har legat i soffan och sängen sedan söndag morgon, typ. Jag har varit lite krasslig senaste dagarna, risig i halsen och huvudverk. Hörde i dagarna att Sofia L, den gamla stofilen kommer hem igen, kul kul. Nu väntar jag på Henke, vi sa planera upp lite saker, men framför allt, vad som sker i afton (HV71 vs LHF). Nä! Nu är det bara gräva ner sig i mer CSS, HTML, JAVA och PHOTOSHOP.  Later bitches! :)

BLI AV MED BAKFYLLAN .

För mig har det alltid varit så att jag blir mer eller mindre bakis. Idag är jag mer bakis än vanligt och det beror nog på att gårdagen blev an salig blandning av alkohol. Började med ett par glas rött vin till maten, sen några drinkar, efter det öl, sen bål, tequila och bacardi breezers.. bästa medel mot bakfylla för mig är:

1. Jordgubbsfil med skivad banan i.
2. Tropicana juice.
3. Bullens pilsnerkov med fullkornsbröd.
4. Lösviktsgodis, måste innehålla lakritsbalkar (Saltlakrits doppad i salmiakpulver).


Det blev i alla fall en grymt trevlig kväll igår. Vi samlades ett gäng hemma hos Maria och lyssnade på musik surrade massa skit och festade på. Det blev en sväng ut på krogen också, givetvis med dans på agendan. Lotus kunde ha varit bättre, mycket bättre, men det var trevlig. Kul att träffa Lisa W igår, hon verkade ha sjukt kul :)
Jag träffade faktiskt en massa roliga människor igår, kanske gå ut lite oftare.
Hahaha!!! Kom just på att jag träffade Sofia L (klapp kanon) vid garderoben, hon hade också tappat bort sin garderobsbricka, första gången någonsin som det har hänt mig. Pinsamt!
ha en fantastisk dag, i will not :]

LJUSBLÅ HIMMEL .

Morgonkaffet smakade extra bra idag. Hej då hösten, med skinande sol och ett bra humör vaknade jag utvilad och redo att möta dagen. Morsan har hittat en bil hon ska köpa, kanske följer med henne och tittar på den. Bilen finns i Umeå, så det kanske blir en liten road trip. Så var det fredag igen... Hur fort går tiden?? Ska träffa Micke idag och diskutera ett jobb. Nu ska jag softa framför tv:n och sen blir det disken. Kizzez and hugzz :)


GOT 2 BE .

Så var det torsdag igen, det betyder hockey i kväll. Dagen har rullat på, smaskigt kaffe, lite bloggande och den eviga jakten på inspiration. Godisskålen står och frestar mig heeeela tiden, förstår faktiskt inte hur det kommer sig att man alltid ska köpa för mycket godis. Jag gör det varje gång och sen står den där och vill att man ska smaska helt i onödan. Älskar när man hittar en massa ny musik, det är det bästa som finns. Just nu är jag inne i en "happy tunes" era, jag vill ha och behöver glad musik nu!


WWII


FINGER SKATE .


MIDDAGSPLANER .

Nya avsnitt av New Girl och Alcatraz, kaffe och bloggar. Onsdagen har hittills inte stått för några speciella överraskningar. Där emot fick jag  just veta att en av mina kompisar äntligen tagit tag i saken och ska börja sälja sina grymt snygga handgjorda skålar i butik, lägger en bild här nedanför. Pratade med Maja en snabbis, hon och Marika ska se "Svenska björnstammen" på fredag, avundsjuk är bara förnamnet. Men grymt kul att tjejerna hittar på lite roliga saker. I april ske de åka till London. Bländande sol ute idag, så jäkla härligt!!! Gårdagen slutade med seger för HV71 på straffar. Middagen idag blir : Hemlagad schnitzel på fläskfilé med färska, gräddstuvade champinjoner och färsk, hackad, persilja. Till det blir det hemgjorda pommes och örtsmör.
Tomten kopplar av.

SOL, CIGG & SÄLLSKAP ▲

Helgen som gick för fort! Fredagen blev lyckad, mycket lyckad. Vin med vänner på Bränna, fick även träffa Johans tjej Sofia, väldigt trevlig och med kanske den bredaste och charmigaste dialekten jag hört på länge. Patrik och Signe stod för livemusiken. Som vanligt blev det Trivial :) Efter den trevliga fredagskvällen och med tanke på hur man mådde dagen efter var nog jag den sista att ana vad Lördagen skulle komma att erbjuda. Efter stormen kommer det tydligen en värre storm. Lördagen började i vanlig ordning på restaurangen, käkade en bit mat och tog ett glas vin i lugn och ro.. Men sen small det bara till och helt plötsligt satt vi ett helt gäng med människor, skrattade och spelade spel. Jossan och Henke klappade ihop "kiosken" och vi gjorde oss redo för utgång. Vi travade över till Lotus, jag, Georg, Jossan, Maria och Sandra. Det var bra med folk ute och jag träffade på en hel del bekanta ansikten. Halv två var klockan när vi anlände till Lotus och vi gjorde det med besked, vi skapade till och med ett "eget" dansgolv :)

Solen ärar oss allt mer med sin närvaro, känns skönt och man blir bara piggare och piggare. Ett starkt vårtecken här hemma är när golvbrunnen i badrummet börjar krångla.. Varje år, samma period. Jag har precis varit och käkat lunch med morsan (thai). Satt och funderade på det här med rökning, tänkte att det nog är dags att försöka ge sig på att klippa med den älskade cigaretten?! Men efter en stund insåg jag att det kommer inte hända.. Jag har så mycket annat att fokusera på, ciggen är inte prio ett just nu.

Elitserien börjar om idag. HV71 spelar borta mot AIK. Vilka blir vi som ska se den? Kommer det bli TK? Ska vi laga mat innan hockeyn? Behöver jag kila på bolaget? Så många frågor, så få svar..

R.I.P



FREDAG & AFTER WORK.

Dagen börjar lugnt, kaffet smakar svinbra som vanligt, solen strålar och tofflorna värmer. Dagens agenda..
1. Gräv fram dagens outfit
2. Fixa lunch
3. Försök jobba lite
4. Plocka lite här hemma
5. Sälj förstärkaren
6. Surra med Maja
7. Fixa lite ny musik
8. Käka after work / lyssna på Signe & Patrik
9. Skratta och ha roligt
10. Sova!

BRA SERIER IKVÄLL.

I kväll blir det att titta på mina favoritserier jag följer och kanske se film. Hade en trevlig kväll igår TK levererar som vanligt. Idag har mamma varit förbi, jag har handlat, lagat mat, jobbat och diskat. Det är så jäkla skönt att lägga sig på sängen och slappa när det är nystädat. Fyra fakturor skickade idag :) nä nu blir det en kopp kaffe och:

Nice låt btw!!

VILKEN VÄNDNING.

Hahaha!!! Helt galet!! Senaste dagarna har varit lite "anti", men vilken vändning i humöret. Efter att legat och asgarvat till serien "eastbound and down", käkat Bullens pilsnerkorv, druckit det godaste kaffet, hittat ett nytt extrajobb (hoppas jag får det), fixat två fakturor, läst lite bloggar och fått några uppmuntrande sms, är jag nu i sjukt härlig tämning! :) :) Sweeeet!

EN GANSKA VANLIG SÖNDAG.

Har legat i soffan och tittat på dokumentärer hela förmiddagen. En bra sida att kika in på är: www.documentaryheaven.com. Idag har jag inte ens dragit upp persiennerna.. Angående gårdagens inlägg, vad jag egentligen ville säga med det var helt enkelt att, jag saknar gamla vänner, att jag är besviken på mig själv och att en scenförändring i mitt liv skulle vara på sin plats. Med det menar jag inte att mina "nya" vänner som jag har nu inte betyder någonting, tvärt om, ni betyder allt för mig. I bland kan det bara kännas så otillräckligt.. Det är näst intill omöjligt att hitta likasinnade här. Sedan jag flyttade tillbaka hit för drygt åtta år sedan har jag träffat två personer som jag "klickat" med direkt, då menar jag på alla fronter. Ni vet sådana personer som man direkt får en koppling med, man vet från dag ett att det kommer bli en kompis man kommer ha vansinnigt roligt med och aldrig kommer vilja förlora. Nä! Hur som! Inte gräva ner sig i det djupare än så. Nu är det bara pälsa på sig, gå på affären, köpa mjölk till kaffet och handla lite käk. Snackez!! :)

HIT ME WITH SOMETHING NEW.

Jag blir snart galen, samma trams hela förbaskade tiden. Jag försöker köra mitt race, min stil, mitt sätt, mitt tänk, jag spelar "samhällsspelet" både utanför och innanför ramarna, jag antar att jag uppfattas som en ganska trevlig, rolig och skön person att ha omkring sig när man väl lärt känna mig. Jag har ideér och planer, ibland kanske lite för högtflygande.. Jag försöker fylla mitt liv med så mycket intressanta saker jag bara kan. Men så öppnar man ögonen, tar på sig verklighetsbrillorna, tittar sig runt omkring och inser ganska snabbt, fan så okreativt allt ska vara. En ny idé kläcks men den levereras med samma gamla metoder. Jag vill ha någonting nytt, en gnista som får mig att känna lite hopp om det som händer runt omkring mig. Jag saknar och skulle behöva en speciell typ av vän, Dennis är precis en sådan person som jag behöver i mitt liv just nu. Någon som på ett avväpnande sätt inte tar livet på så blodigt allvar. Han softar runt, precis som mig kör han sitt eget race och humor är alltid nära till hands. Han är en person som i andras ögon uppfattas som dryg, men i själva verket är supertrevlig, omtänksam, medveten och intelligent. Jag skulle behöva en till grupp, en nyare "uppgraderad" grupp. Jag har länge känt som jag gör just idag, men efter att ha läst en av mina närmare vänners skolarbete får jag ytterligare bekräftelse på att mina tankar sedan länge faktiskt stämmer. Move on!

NEW DESIGN.

Sitter och ska uppdatera bloggen lite, kommer nog vara klar tills ikväll..


Så där, fyra timmar senare och hela bloggen har fått ett nytt utseende. Nu ska jag fixa middag och softa framför tv:n med lite snacks i form av äpplen som vanligt. Får se.. Kanske att man tar sig ut en sväng på krogen senare, om  någon eller någonting intressant dyker upp. Men det lutar åt en lugn helg..


THE SUN IS HERE

Äntligen börjar det bli ljusare. Solen strålar men det är sjukt kallt ute idag igen, -19°C viser termometern. Känns lite som att man inte sett riktig sol på flera månader, vilket visserligen är sant. Men nu när solen visar sig på det här viset känner man hur våren närmar sig. Idag blir det att jobba, skulle egentligen på en föreläsning i Luleå, men jag hinner ta mig tusan inte med den (synd för jag hade velat), jag måste jobba in lite mer cash. Nu blir det att äta en lättare lunch, brygga lite nymalet kaffe och sen bara hugga in i arbete. Hockey i kväll om jag mår bättre, är lite krasslig i form av snorig näsa och huvudvärk. Laters!

TIRED

Seg onsdag och jag har saknat Majsling extra mycket idag. Köttbullar med mos igår, HV71 förlorade mot Luleå på straffar. Vi satt ett litet gäng på jobbet och såg hockeyn. Pelle, Patrik, Anna, Jossan, Maria, Henke och jag. Tänkte att det är dags att tona ner på all negativitet som jag kastat kring mig den senaste tiden, uppryckning pågår! Svinkallt idag också, -20°C heeeelt sjukt! Nu ska jag lägga mig på soffan, dricka en ramlösa och kika på lite serier, "New girl" och "Star trek". Hoppas jag inte vaknar så sent i morgon, måste ut på promme (om det inte är lika kallt i morgon) dvs. Tavlorna som jag berstämde mig för att vara klar med innan jul... Det blev inga tavlor, jag valde att trycka tre upp stora bilder som jag gillar, lägger upp dom någon dag. Night night!!



RSS 2.0