ÄNTLIGEN SOMMAR .

Underbrt väder! Sitter på uteserveringen och totalnjuter av min lediga söndag. Har jobbat bar både fredag och lördag.. Idag kunde inte bli bättre. Har precis ätit lax på kavring, slurpat i mig en iskall Heineken och känner mig så härligt avslappnad. Första riktiga sommardagen! I högtalarna spelas klassiska svenska sommarlåtar, vattnet blänker och kollegorna passar upp på mig. Det här är bara så jävla underbart!!


BARJOBB .

Smygpremiär på restaurangen, solen skiner och det har slutat blåsa.. Kommer mest troligt bli heeelt galet bra med folk ikväll! Jag, Emma, Jossan och Henke jobbar. Fullbokat till After-worken, men jag slapp stressen, börjar 20:00.
Fan så nice att jag äntligen märker av viktminskningen :) men va fan, närmare en mil om dagen och en ganska strikt kost borde för bövelen ge resultat efter tre veckor.
Well! Ner och rocka loss i baren dårå.. Tjäejna!

SOMMARKVÄLLAR & ROSÉ .

Nu har jag slarvat med bloggen igen... igen.. igen. Jobbat som en dåre på restaurangen, nu är sommarbaren klar och jag känner mig redo att öppna. Lustigt att vara klar i så god tid, en vecka före premiären.
Träningen går awesome!! Nu ser man till och med att jag tappat vikt :) tre veckor, promenad och jogging varje dag + att jag lagt om kosten heeelt. Men jag fuskar med rosé och smaskiga tilltugg... Men va fan ska man göra, kan ju inte klippa allt och tydligen så behöver man ju inte. Senaste veckan har det varit några fantastiska kvällar, kvällssol och soffhäng på restaurangen med goda vänner.

NATTPROMME .

Ryggläge!? Jo tjena!! Jag slängde på mig träningskläderna och drog på en sen promenad, grymt skönt.
Fan vad stolt jag blir över mig själv, ni får ursäkta att jag tjatar, men jag måste överösa mig själv med uppmuntran. Nu ska jag där emot göra mig klar för natten.
Ganska nice utsikt efter promenadstråket, elller hur?! :)

SUMMER PREPPY, THAT´S THE STYLE .

Jag har surfat nätet några timmar och hittat typ allt jag behöver i sommar. Jag har länge funderat på att köra den här stilen, men kännt att jag varit för tjock. Nu är det ändring på det, Converse, "seglaraccessoarer", skjortor, piké t-shirts, chinos shorts, kavajer och seglartröjor. Fan vad cool och representativ stil!!
Nice att sätta oddset igår btw, jag och Henke spelade på 1-1 i champions league finalen :) sen drog vi ut på krogen en sväng, kul folk och roligt hade vi. Trisst att vi missa Emmas första fylla bara hahaha!
Well well! Ryggläge i soffan!

NYA RAY-BAN I SOMMAR .

Vaknade till dåligt väder idag...
Igår blev det två vändor(6,3km+6,4km), fy fan vad jag är BRA! Första vändan med Anna, då promenerade vi, andra vändan tog jag själv och då blev det mer jogging. Idag har det varit skitväder hela dagen men det hindrar inte mig från att ta mig ut och motionera, gick en ny runda idag och Runkeeper mätte upp sträckan till exakt en mil, sista 2km blev det jogging.
Nu när sommaren närmar sig måste man köpa nya solbriller, eller kanske rent av får ett par i födelsedagspresent av världens gulligaste Maja. Men vilka ska jag välja??? Jag har sjukt svårt att bestämma mig. Båda två är ju skitsnygga! Det enda jag vet är att de ska vara bruna och marmorerade. Det står mellan två modeller just nu, RB4165 och RB4147. Pluss att jag behöver typ en helt ny sommargarderob.
yáll take care now!
Ray-Ban - Aviator rb4147

Ray-Ban - Justin rb4165


ÄNTLIGEN !

Vaknade tidigt idag, av mig själv faktiskt. Solen strålar och humöret är toppen. Var ut en sväng igår och är inte ett  dugg bakis, kan ha att göra med att men inte riktigt får det man betalar för i baren på Far East. Amatörer ska fan inte frihälla sprit, ok om en bartender klipper en cl hit eller dit, men att klippa fem???!!!
Nu ska jag ut och promenera i vad jag vill kalla för första riktiga sommarvädret! Shades on! Sen blir det att sätta sig i solen, kanske en god macka till lunch...
orevuar!

NOTE TO SELF .

Jaha! Då var det kristiflygare och Norges nationaldag, Donna summer har lämnat oss.. R.I.P Queen of disco och Sverige ligger under efter andra perioden mot Tjeckien. Sitter i soffan med mina gråa Humörmjukisar och lila Adrian Hammond linne (väntar på att tvätten ska bli klar). Igår började jag dagen med promenad och jogging. Efter det fixade jag och Jossan uteserveringen, oljade trä och tvättade utesofforna. Sen blev det kycklingpasta och rosé. Idag har jag softat, städat här hemma, promenerat/joggat och lagat mat. Vet inte om jag jobbar i morgon.. Emma (en ny servitris) ska jobba med Jossan och Henke ska på trav.. Ska tydligen bli bra väder i morgon, så jag vill hitta på någonting. Ska i alla fall kila ner i tvättstugan nu..
Note to self:  when you eat crap, you feel crap! Tänkte på tisdagens pizza...

laters!

TRÄNINGSVÄRK .

Har precis kommit ut ur duschen, det blev en sen kvällspromenad. Är så sjukt härligt att röra på sig så mycket som jag gjort sista tiden. När man går så sent och det är lugnt med trafik känner och uppfattar man naturen på ett helt annat sätt, jag tycker det är fantastiskt att suga åt sig alla intryck, fåglarna som kvittrar, vattnet som skvalpar, vinden som blåser till bland träden. Saker man helt missar när man är inne i stan hela tiden.
Idag har jag slitit hela dagen nere på restaurangen, hängt upp utehögtalare, klättrat upp och ner för stegar som en galning, dragit kabelrännor och organiserat, flyttat ölkylar o.s.v.
I söndags drog jag och Anna en liten biltur, hamnade uppe vid balonghallen och fick oss en fin titt över stan. Det är så in i h-vete skönt att åka bil (frihet). Köpte en svampsoppa som var riktigt god faktiskt, kryddade på den visserligen, och det grekiska lantbrödet till var ju lite av en bonus. Tack för bilturen Annapanna!

Nu måste jag fan sova, så jag pallar sitta med en STOR annons och gnugga geniknölarna i morgon tidigt. Night!

VITA VECKOR !?

Beslutet är fattat. Jag kommer förmodligen ha de jobbigaste veckorna på länge framför mig.. Inget festande, inge skräpmat, inge godis, inge läsk men i övrigt vad som. Nu ska jag fan inte svika mig själv! Jag SKA klara det här, jag är i övrigt duktig och rör på mig massor.. Måste, måste, måste! Jag hatar ordet. Men faktiskt, jag måste komma i form. Har även sjukt med grafiskt jobb framför mig.. tugnt just nu, så lite tid. "Aristokrat" är snart planerad in i minsta detalj, önskar sommarens underhållning välkommen :)

HOLY CRAP AM I HAVING FUN ?!

Men herre gud! Vad hände med att se på hockey och ta en öl!? Så blev det inte alls.. När jag kom ner på Bränna igår satt Maria, Leif och Hacke där och käkade middag. Utan att tänka beställer jag en Old Fashioned det första jag gör, hockeyn visas på storbild men jag sneglar bara på den då och då. Old Fashioned, Tom Collins och Black Russian... bara cocktails, hela kvällen. Anna och Erika dök upp, brorsan tittade in med några kompisar och stämningen var god. Sen hamna alla på Far East!? Ganska platt.. Det var onödigt, eller jag vet inte, det var ju som ganska trevligt i alla fall.. Fan vad velig jag är. Jag vet inte, har man kanske lite för kul, lite för ofta, är man kanske lite bortskämd när det kommer till att roa sig!? ÄÄHH! Skit i det nu, vad händer ikväll då? ;)

Grymt cool gadget:   Solenergiladdare till iPhone från XD DESIGN



HEMMA NU, BORTA SNART !

Vad fan ska man göra då?! Sitta hemma själv och titta på tv? NÄÄÄ! Jag väljer att kasta mig i duschen, ta på mig någonting nice, promenera ner på jobbet, se hockeyn mellan Sverige Ryssland och ta en bira. Hela dagen har jag slitit nere på restarangen. Började med att fara och kika på utemöblerna, som för övrigt blir kanon! Efter det blev det grossisten och ett stop på McD, satan vad smaskens det va QP-meny med cola, fast igentligen får jag ju inte, men jag rör så mycket på mig just nu så det gör inget med lite fusk då och då. Sen satte jag upp projektorn, tre hyllor, scenbelysningen, infravärmare och lampor i utebaren. Nyss diskade och damtorkade jag läggan, så nu är jag ta mig tusan välförtjänt av en pils!
in i dimman.
Såg btw ett ganska coolt hak, detta är en Libanesisk restaurang i Beirut. Slänger upp bilder på det.

ROLIG VECKA .

Måndag, lugnaste dagen på länge, bortsett från att jag joggade nästan 7km, träningsvärken sitter fortfarande i lite. Tisdag, prommis, sedvanlig TK med Henke, Josefine och Sofia, ceasarsallad och vin. Kvällen slutade med äventyr mitt i natten, bockbränning och spetsad varm choklad. Onsdag, bakis, låg i soffan till tre på eftermiddagen, efter det ner på restaurangen. Jag städade upp hela utebaren och blev kvar där till nio på kvällen, men fan så skönt att ha utebaren helt redo för att fyllas upp igen. Torsdag, igår. Steg upp "tidigt" 08:00, kilade ner på jobbet och mötte upp chefen och Josefine, sen tog vi en roadtrip till IKEA. När vi kom tillbaka tog vi tag i upplägget på lunchbuffén och lagade middag, sallad igen! Slutade med att vi satt och skrev att göra listor och drack lite vin. Idag ska jag på möbelaffären och kika på de nya utemöblerna, koppla högtalarna ute, putsa fönster och ringa barkonsult och lägga beställning. Får se, kanske blir en afterwork ikväll... Man vet aldrig... Nä kasta på mig slit och släng kläder och dra ner.
C yah!
Älskar den här drinken! Old Fashioned.

DET GÅR FRAMÅT .

Hur kan man glömma att äta??!! Jag har ju inte ätit ett smack idag.. Var ut på promenad idag med Anna sen fastnade jag på restaurangen och fixade med allt som ska göras.. Beställningar, rek, inventering o.s.v.. Fan det är sjukt mycket att stå i nu. Vi slår upp portarna om två veckor, om vädret nu tillåter. Det har ju vart typ snöstorm och nästan vinter här igen. Nu ska jag jobba med hemsidaorna lite, sen se serier och lägga sig tidigt, blir lååååång dag imorgon.

SUNDY ALL OVER AGAIN .

Så har söndagen passerat, latat mig som fan idag, inte gjort många knop. Suttit med datorn hela dagen och bara softat, eller jag har faktiskt jobbat.. Har även hjälpt en kompis med hennes blogg, som nu har fått nytt utseende. Knallade in till stan och handlade lite smaskiga ingredienser till middagen. Idag var jag sjukt sugen på pasta och scampi.. Så jag handlade..  Scampi, färsk pasta, färsk chilli, färsk basilika, färska champinjoner, en fantastisk olivolja och lite andra saker som jag inte är så stolt över, typ jordnötsringar haha! Maten blev asbra i alla fall. Kom mig ut på krogen igår, var sådär.. Eller det var som trevligt, jag vet inte.. Tror mitt mode berodde på det pissdåliga vädret (snöstorm i maj???). Det blev ingen Cognac och cigarr igår, den som spar han har, tar det på tordag i stället, kommer passa perfekt till veckans TK.
Nu blir det tv och snacks! Later u all.

WHAT TO DO .

Sitter och kliar mig i skallen.. Hur ska jag göra ikväll!? Ska jag gå på Lotus, eller ska jag gå ut alls!? Jag vet i faan, hjälp va velig jag känner mig.. Sitter med min underbara MacBook Pro i knät, fötterna på vardagsrumsbordet, en Loka citron står och brusar på armstödet och hockey på tv:n. Ute är det skitväder men jag är på bra humör.. fast trött, men rastlös. Jag har ju för visso en massa saker på agendan i eftermiddag, saker som förmodligen kommer leda till utgång.. hehe. Men vad ska man ha på sig, när ska man ta första drinken, kommer det regna i kväll också?? Så många frågor, så få svar! Hoppas jag inte stöter på någon jävla antiperson om jag nu går ut. Äh! Skit samma, jag ska i alla fall lyxa till det lite i kväll, det blir en cognac och en cigarr till kaffet efter middagen idag.

COCKTAILS & MAD MEN .

Tack Pappa! Tack för allt du lärde mig under min barndom. Det här menar jag utan en gnutta ironi. När jag växte upp fick jag lära mig att det inte var ok att gnälla när man hade ont, grät gjorde inte pojkar och jag skulle inte vela eller skylla ifrån mig. Man skulle stå upp för sina åsikter men man skulle alltid vara hövlig och inte tala i mun på andra. Jag fick den gamla skolans uppväxt och jag älskar det! För utan den hade jag varit lika otrevlig, nonchalant och precis lika etikettlös som resten av "männen" (18-30år). Jag brukar tänka på sånt här när jag står i baren och jobbar. Varför går man ut på krogen, helt jävla tokpackad, iförd keps, mjukbyxor och beter sig som neandertalare. Hur tänker man när man står i baren och gapar, klär av tjejerna med blicken och dricker rosa panterndrinkar. Vart fan tog värdigheten vägen, när slutade killar bete sig som gentlemen. Visst finns det undantag, men det är inte många. Jag är glad över den jag har blivit, en metrosexuell, slug, trevlig och hövlig man. En person som faktiskt blir raggad på av både killar och tjejer, det stör mig inte för fem öre, snarare tvärt om, jag tar det som en stor komplimang. "männen" idag brukar ifrågasätta min sexuella läggning, om jag är gay eller om jag är bisexuell. Svaret är: nej, men du kanske uppfattar mig som "feminin" bara för att jag valt att klä mig med stil, att mitt val av dryck blir en manhattan i stället för en rosa pantern, eller beror det på att, när jag tycker en tjej är attraktiv ger jag henne en komplimang och inte en drink. Så, åter igen, tack pappa!

Här kommer mitt eget recept på Manhattan till alla er som inte redan vet.

Manhattan on the rocks.
6cl Whiskey (Rye)
2cl Torr Vermouth
2cl Söt Vermouth
3 Stänk Angostura bitter

Kyl ett whiskeyglas, blanda whiskey och vermouth i en shaker med is och skaka. Häll bort isen ur glaset, stänk Angostura i glaset och sila ner drinken i glaset, släpp därefter ner några isbitar ur shakern. Garnering, en queen size cherry med stjälk.

Laters pimpz n hoez!


BRA SPRIT .

Igår natt kom jag på den fantastiska idén att förnya den privata barens utbud, min tanke var att kunna ha flaskorna framme, alltså, kraven var följande: Flaskorna skulle he en snygg utformning och de skulle ha en stil på designen som passade varandra och gav ett just helhetsintryck, sen ville jag att de skulle vara enhetliga i etiketten (svart/vitt) eftersom inredningen här hemma går i mycket vitt. Uppgiften var inte den enklaste, man får ju samtidigt absolut INTE tulla på kvalité. Men jag tycker att jag gjorde ett rätt bra jobb. Hittade faktiskt precis det jag ville ha, en rom, en tequila, en vodka och en gin. Prislappen på den här fantastiska samlingen c:a 2000kr.

Var ut en sväng idag, men skoskavet gjorde comeback, så det blev bara halva rutten. Droppade in på restaurangen och tog en snabblunch i stället, fick då veta att det nästan är fullbokat ikväll, kul.. Jobba med skoskav.. Skoskavsplåster i all ära, men det känns i alla fall. Längtar så förbaskat till början av juni, inte bara för att den riktiga sommarvärmen har kommit, men för att de första inbetalningarna har landat på nya företagskontot och nya reklambyrån är i full gång.

Nu ska jag ta en härlig dusch och lufttorka i soffan.


crystal head vodka
The Kraken black spiced rum
Breuckelen Destilling Gin
Espolon Tequila Blanco
Bredvid baren kände jag att det skulle passa med någonting grönt och annorlunda, varför inte odla lite egen mossa.

http://chaoscrewtattoo.com/

OH EM GEE .

Vilken dag! Har softat hela dagen, inte gjort ett skit faktiskt, eller jo! Jag har ju uppdaterat bloggen och ändrat hela utseendet, var tvungen, den tidigare var för mörk och passar inte in i min sinnesstämning. Jag ska snart ut på promme.. Har inte kunnat på ett par dagar, har haft det fetaste skavsåret ever, som en femkrona stort.. SMÄRTA! Men nu är har det läkt och vädret har blivit bättre. Hade vin & ölprovning igår på restaurangen, skittrevligt. Jag, Anna, Tommy, Sofia, Henke och Jossan. Vinerna var "ok" medans ölsorterna var riktigt jävla äckliga. Till middag ska jag laga lite rester från dagens lunch. Just det! Storforsen inbokad den 10:e Juni, tälta, grilla, öla och vina. Fan va kul det kommer att bli! Hoppas vi blir ett rätt stort gäng.
Nu var det  på tok för länge sedan jag var på fisketur, då menar jag inte att åka och dra en gödda i någon liten skitsjö. Jag vill åka norrut, till något hemligt vatten och fiska ädelfisk, sova i tält ett par-tre dagar, dra med sig lite bra kött, grillkorv, en pava rött, en flaska whiskey och sen bara koppla bort allt som har med stan att göra. Men! Igår kom jag och Tommy fram till att det blir en långtur i sommar, han visste om ett bra vatten.
love to u all motherfuckerz!

OPEN WATER .

isen har nästan helt försvunnit på vattnet utanför restaurangens terrass, måsarna gapar och ett antal "frunchar" har ätits i förmiddagssolen. Idag är det första maj och våren är SEN! Sveriges radio maler på i bakgrunden, Jossan och Maria sitter på uteserveringen och surrar, Henke sopar golvet i restaurangen och jag sitter med datorn och "jobbar".
Idag kommer bli en semiproduktiv dag, det ska städas utanför restaurangen. Soprummet ska organiseras om och övrigt bråte ska läggas på släpet. Ikväll blir det "game of thrones" och en påse godis. Men först fokus på "vårstädet" här på restaurangen. I övrigt har jag lyckats få fram en av de två logotyperna som beställdes av mig för en vecka sedan. Känns bara sååå bra när jobben rullar in, jag vet, jag skriver om det hela tiden, men det är kul när jobben "bara kommer". Två nya hemsidaor, två nya logotyper och en företagsprofil kom in i veckan. Nu måste jag nästan ta det lite lugnt, jag kommer aldrig att hinna med alla jobb.

Måste bara få det ur mig, vissa människor borde ta mig fan omyndigförklaras och helt tappa sin rätt att rösta eller på något sätt, hur litet det än må vara, påverka vårat samhälle. Man borde skicka ut ett "test" tillsammans med deklarationerna, ställ kanske tio relativt enkla samhällsfrågor och genom svaren på detta "test" utvärdera om personen ifråga har förmågan att analysera och första hur vårat samhälle faktiskt fungerar. Förstår man inte de mest grundläggande byggstenarna i dagens samhälle då har man fan ingen rätt att påverka heller.
Snart uppdaterar jag den här bloggen med nytt utseende och egen adress.


Ha nu en fantastisk dag!



RSS 2.0