Hate mondays .

Helgen rusade fram, har softat på dagarna, jobbat kvällarna och festat på nätterna!! Kan ju låta asroligt och helt awesome... Men i själva verket är det faktiskt sjukt jobbigt. Bakis under dagen, samtidigt tugnt att hålla humöret uppe under arbetspassen, men oftast börjar bakfyllan släppa vid 21-snåret... Sen börjas det, man byter om och tar ett par Heineken och någon Jägermister, sen drinkar... "Smått" berusad pallrar man iväg på nattklubb och känner sig givetvis inte nöjd med typ 4,5h på krogen, självklart hamnar man på efterfest till 05:00. Upprepa det tre dagar i sträck! Av 72h har du kanske 12h som är värt det, 12h är sömn, 24h är bakfylleångest och resterande 24h är arbete under plågsamma förhållanden. Men va fan, inte träffar man nytt folk genom att sitta hemma i soffan och tråka! Jag tror helt klart man ökar oddsen markant genom att vara ute i svängen. Well, ute i svängen blir nu "stadsbyte" minst var annan helg hädan efter. Är tokless på uteställena i stan, att byta spelplan kan bli minst sagt intressant.
 
Söndagen har passerat som vanligt, lite hockey, pizza och rökfritt :)
Gruvar mig inför måndagen.. Sjuuuukt mycke att göra, städa, diaska, tvätta, springa på stan, hämta paket på posten, jobba fram ett till hemsideförslag, strippa och slipa ner cykelramen, jogga.. och mellan allt det där ska man hinna handla och äta också.. Suck! Kommer inte gå, speciellt när jag kommer sova till typ 12:00 i morgon. Klockan är just nu 02:00 och jag är inte ett dugg trött... Fuck!! 02:00!! MÅSTE försöka sova.
 
God natt på er alle samman..
 
Nya skorna från wolverine!!! Så nu kan det fan få bli hur mycket snö och - C° det vill.
 
Vinterns doft blir "paul smith extreme", perfekt!
 

missa inte musiken .

Sitter nyvaken(fortfarande) i min sköna lägenhet, lyssnar på musik och sms:ar med vänner. Vad skulle man göra utan musik och vänner liksom???!!! Jag älskar känslan av när man hör en bra låt för första gången, man blir som "kär", var det någon som sa... Lördag idag och som vanligt vet jag inte alls vad jag ska hitta på.. Ska man göra byn? Ska man ta det lugnt hemma.. Grabbarna på jobbet sitter och spelar V75, jag vet inte.. hade kanske vart kul att se och vara där. Men jag kan inte slita mig ur soffan, musiken är för bra, soffan är för bekväm.  Nya kläder, skor och parfym på väg med posten, känns underbart! Hockey idag, ska nog göra ett spel, är fan på tiden att jag får vinna igen :)
 
Bjubbar på lite musiktips, antar att ni kanske redan hört låtarna, om inte... Sanslöst bra tunes!
 

tips på ett starkt tilltugg .

I Fredags på jobbet fick jag för mig att jag ville käka någonting starkt och onyttigt, hade fantiserat om bacon i ett par dagar! Hela den fredagen hade jag gått i tankarna på att göra egna poppers med bacon.. Sagt och gjort, kastade ihop ett gamalt hetrecept som jag lagar alldeles för sällan. Delar med mig av detta starka flottbombsrecept.
 
Heta fefferoni bacon poppers med pommes och honeymustard dressing.
Ett HOT killer snack! receptet räcker till typ fyra pers.
Tillagningstid c:a 30 minuter.
 
Superenkelt, detta behöver du:
 
2 dl Färskost
2 dl hackad mozzarella
2 tsk Cajunkrydda
20 st fefferoni (de starka)
10 skivor bacon
 
Så här gör du:
 
Blanda färskosten, mozzarellaosten och cajunkryddan ordentligt. Dela fefferonin från stammen till toppen, rensa bort kärnorna och fyll med ost & kryddblandningen. Dela baconen på mitten och linda runt den ostfyllda fefferonin. Lägg på en bakplåt med folie och grilla i ugnen på 200°C i c:a 20min.
 
Honey mustard dipp (my way).
Detta behöver du:
 
1,5 dl Majonäs (äkta)
1/2 dl Honung
1/2 dl Senap (jag föredrar 50/50 dijonsenap och slotts Gästabud stark & söt)
 
Blanda samman majo, honung och senap, sen är det klart. Att Fritera pommes (modell större) behöver ingen beskrivning, jag antar att ni klarar det ganska bra på egen hand.

New York, New York !

Tiden går så jäkla fort!! Fattar ingenting, brukar inte höst/vintertider gå med snigelfart!?!? När hösten och mörkret kommer brukar jag uppleva att tiden liksom saktar ner.. Men inte i år, vilket känns jävligt bra!! :)
Har jobbat massa på Restaurangen i veckan/helgen. Personligt rekord även, jobbade serveringen själv på lördagen och lyckades charma gästerna så pass att det blev driks från samtliga bord, en bra extrabonus till New York resan. Det går faktiskt riktigt bra med sparandet. Har kikat en hel del på boenden och resor, blir ganska dyrt. Jag vill som bo lite halvnice i ändå, samtidigt vill jag ju ha råd att uppleva och suga in så mycket som möjligt av "the big apple". Träningen har legat på hyllan senaste tre dagarna, på grund av nattjobb och ofrivilliga sovmornar. Men det känns ok eftersom jag tränade stenhårt innan helgen. Nu är det även godis och sockerförbud ett tag. Måste försöka hoppa över ölen till hockeyn också... Men det är ju näst in till omöjligt, hockey och öl går ju hand i hand liksom. Läsk har jag inte druckit på evigheter, tog en klunk julmust förra veckan och det kändes som att tänderna skulle trilla ur (men var förbannat gott). Blir en hyfsad lön denna månad, kanske kan unna mig att köpa in lite nya kläder också.. Vi får se. Nu ska jag ladda upp med att snabbstäda lägenheten, diska, sen ut och springa. Efter det, laga middag och sen landa i soffan för lite jobb, film och good night!!! Såg filmen LOOPER igår, mycket bra och anorlunda rulle, fyra "yes" av fem möjliga.
 

RANDOM .

lite random stuff jag gillade... Mönster och musik. Material och livsstil. Härliga toner av färg, form och patina.
 


Det tar ett tag .

Det gör som oftast det, tar ett tag.. Ett år har passerat och de senaste veckorna har allt skit som hänt under året äntigen silats bort, processats och det känns som att jag kan börja om på nytt. Jag har hunnit reflektera över allt och alla, valt vilken väg jag ska gå och vad jag vill göra och med vem. Äntligen har jag hittat tillbaka till mig själv och nu kan jag återgå till att vara en person som jag förlorade för snart fyra år sedan.
 
Så, jag trode att bloggen skulle hamna på hyllan och aldrig mer återupptas, men.. Efter lite funderingar, faktiskt en del påtryckningar och självklart egen vilja fortsätter jag. För hoppningsvis kommer jag kunna underhålla er ett tag till ;)
 
Jag minns att jag sa förra året, att år 2012 skulle bli det bästa året på jävligt länge.. Det är ett uttalande som jag nu med facit i hand kan berätta för er alla, blev mitt livs kanske fetaste felgissning!! Inte ett skit gick min väg det här året (jo en del, men inte många). Men jag klagar inte, jag har det bra trots allt.. Bara det att saker man förväntade sig, saker man hade hoppats på, alla de saker och förutsättningar bara rasade, ungefär som när man tar syltburken i botten på pyramiden. Men nu, efter att allt passerat och det börjar dra ihop sig för årsskifte sitter jag här igen, med nyladdade batterier, träning och en sundare livsstil. Jag har lyckats behålla fattningen även att det varit mer mörker än ljus. Nu är det snart December och trots ett "skitår" så ser jag ändå bara ljust på framtiden, jag vågar faktiskt till och med säga att 2013 kommer bli ett grymt bra år. Har redan planerat in, Stockholm innan jul, en GRYM nyårsfest inplanerad, resa till New York mot sommaren, barchefsjobb i sommar och sen utlandsresa med hela bästa gänget(typ 30 pers) efter säsongen. Träningen har gett resultat och snart kan jag ha snygga "smalkläder" igen!! Nu vill jag ha en ny garderob, men det får vänta, det ska sparas som in i helvete nu (och fortsätta tränas så klart)! Skadar ju inte att "fönstershopa" i alla fall så man hänger med i "modet".
Jo!! Cykelbygget är igång, jag är skitglad :D kommer komma bilder och beskrivning på projektet allt eftersom...
 
Well.. If you got to know.. Ja, jag är singel och just nu lyssnar jag mycket på, Lana del Rey´s "born to die" och Norah Jones "Little broken hearts", passar utmärkt i vintermörkret med en kopp av det bästa kaffet.
 
Fetaste skorna: http://www.deltoroshoes.com
 



RSS 2.0